Blauwe Maan Heusden

Zwoele Plaatjes

Blauwe Maan Heusden

Op deze adembenemende foto schittert de volle ‘blauwe maan aan de nachtelijke hemel boven het pittoreske vestingstadje Heusden in Noord-Brabant. De foto straalt rust en schoonheid uit en laat je verlangen naar een moment van stilte onder de magie van de volle maan boven Heusden. Het is een beeld dat je doet beseffen hoe bijzonder en fascinerend de nachtelijke hemel en de wereld om ons heen kunnen zijn.

Een “blauwe maan” is een term die wordt gebruikt om een zeldzaam verschijnsel aan te duiden waarbij er twee volle manen plaatsvinden binnen dezelfde kalendermaand. Normaal gesproken vindt er één volle maan per maand plaats, maar vanwege de ongelijke lengte van de maanden in de kalender, kan het voorkomen dat er twee volle manen voorkomen in één maand.

De term “blauwe maan” heeft echter niets te maken met de kleur van de maan. De maan is meestal wit of zilverachtig van kleur, afhankelijk van de atmosferische omstandigheden en de posities van de zon en de maan aan de hemel. De term “blauwe maan” is eerder een idiomatische uitdrukking die verwijst naar iets zeldzaams of ongewoons, omdat het relatief zeldzaam is om twee volle manen in één maand te hebben.

Het gebeurt gemiddeld ongeveer eens in de 2,7 jaar dat er een blauwe maan voorkomt. De term “blauwe maan” is dus vooral een kalenderconventie en heeft geen invloed op de werkelijke kleur van de maan.

  • Professionele foto's

  • Hoge resolutie drukwerk
  • Nu gratis verzending!

  • Op maat gemaakt

Plaats een reactie